Известие

Collapse
No announcement yet.

вграждане на лупи алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от aleck Покажи съобщение
    Пич, винаги съм смятал, че форумите са място, където хората си помагат..... Има хора (колкото и да Ти е странно), които не знаят всичко..... Аз задавам въпрос, на който не зная отговора, и очаквам от хора, които са наясно да ми обяснят. Иронията не е нужна. Ако Ти знаеш всичко свързано с Ксенона, Лупите и т.н. помогни на другите, които не знаят, ако имаш желание, ако не.... не бъди надменен... И не съди за мен, без да ме познаваш (12000к), аз не съм таксиметров шофьор...
    Ами толкова и той знае, щото ако много разбираше нямаше да го изцепва това нещо за 12 000к Щото 12 000к е 2 пъти по слаб като светлина от 6000к и ще дразни 2 пъти по малко
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      Ами толкова и той знае, щото ако много разбираше нямаше да го изцепва това нещо за 12 000к Щото 12 000к е 2 пъти по слаб като светлина от 6000к и ще дразни 2 пъти по малко

Надявам се знаеш каква глупост си написал.

Ксенон

Ето една подробна тема за ксенона и отговор на много въпроси за него.
      Last edited by firedragon; d.m.y г., 22:57.
      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
        Купих си тея биксенонови лупи,с крушки 8000К и интересува кабелите при сините стрелки и 2та ли са за ейнджъл айс-а и къде се свързват-някъде на 2рата снимка ли и изобщо ако ми обясните кое,как се връзва и как да захвана лупите към самият фар ще съм ви бладорен Само знам,че кабелите от червената стрелка са за крушката и се свързват с баласта
        Едните (които ги знаеш) са за ксенон крушката, другите трябва да са за енджълайса и подвижната пластина която ти сменя къси-дълги. На енджълайса кабелите трябва да минат през запалка която вероятно имаш е комплекта, а другия който е за пластината се вързва към дългите светлини. По принцип така стоят нещата с тия кабели. Пусни снимки на всички неща в комплекта за да ти отговори някой по-конкретно.
        Last edited by mirchozo; d.m.y г., 23:04.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Гледайте картинките само:
          http://www.ksenoni.com/
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение

Надявам се знаеш каква глупост си написал.

Ксенон

Ето една подробна тема за ксенона и отговор на много въпроси за него.
            "По-висока цветова температура означава ли по-силна светлина?

Не, дори напротив, цветова температура по-висока от 4300 К означава по-малко произвеждана светлина. "

http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=bg

Какво е температура на цвета?

Температурата на цвета се измерва в градуси по Келвин, която показва оттенъка на източник на светлина, в този случай ксеноновата крушка. Много хора, които не са запознати с принципите на осветление може да смятат, че колкото повече келвина е крушката, толкова е по-ярка е светлината, която излъчват. Това обаче не е така. Именно затова ОЕМ производителите на автомобили оборудват колите си с 4100K до 4300K HID крушки.

И един от незапознатите хора си ти и спри да се изказваш неподготвен и да ръсиш глупости ти http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=bg
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              "По-висока цветова температура означава ли по-силна светлина?

Не, дори напротив, цветова температура по-висока от 4300 К означава по-малко произвеждана светлина. "

http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=bg

Какво е температура на цвета?

Температурата на цвета се измерва в градуси по Келвин, която показва оттенъка на източник на светлина, в този случай ксеноновата крушка. Много хора, които не са запознати с принципите на осветление може да смятат, че колкото повече келвина е крушката, толкова е по-ярка е светлината, която излъчват. Това обаче не е така. Именно затова ОЕМ производителите на автомобили оборудват колите си с 4100K до 4300K HID крушки.

И един от незапознатите хора си ти и спри да се изказваш неподготвен и да ръсиш глупости ти http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=bg
              Виж какво си написал
              Щото 12 000к е 2 пъти по слаб като светлина от 6000к и ще дразни 2 пъти по малко
              Как сметна,че 12000к е два пъти по-слаба от 6000к? В линка,които дадох аз и в този,който даде ти се казва едно и също нещо, а именно,че това е означение за ЦВЕТА на ксенона,но не и за неговата мощност и интензитет. Не се изказвам неподготвен,аз съм си написал домашната.
              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Не се карайте, вижте картинките само
                http://www.xenonvision-bg.com/inform...ll-information
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                  Виж какво си написал

Как сметна,че 12000к е два пъти по-слаба от 6000к? В линка,които дадох аз и в този,който даде ти се казва едно и също нещо, а именно,че това е означение за ЦВЕТА на ксенона,но не и за неговата мощност и интензитет. Не се изказвам неподготвен,аз съм си написал домашната.
                  Пак продължаваш да пишеш глупости!
                  Обяснявам ти го още веднъж!
                  4300 е най-силния ксенон, 12000 и нагоре е много слаб!!!

Ето ти графика, виж я и се поправи!

Необходимо ли е да ти обяснявам пак че 4300 е на 3200 лумена а 12000 е на 1800 Поредния заблуден си явно и точно тоя с 4300 ако не го е регулирал тежко ти е насреща

ПП: Пояснявам и лумен какво е - това е единица за измерване на силата и яркоста на светлината.
                  Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 13:03.
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Момчета преди да се изпокарате кой какъв е сложил, колко келвина и т.н. и да заключат темата... искам да питам само от ebay ли може да си намеря лупи?Гледам много хора сте сложили,та ако може направо споделете..дори и на лично.Много ви благодаря!!!Поздрави

Comment

• Аз пък искам да попитам дали има такива лупи за '147'?
                      sigpic

Comment

• Ми аз мойте лично не съм ги купувал от ебай.
                        Купих ги по време на отпуската си от Истанбул за 60лв.
                        Тия дни ще ги слагам,ама голям студ.
                        156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                        KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                        Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                        Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

• аз не съм ги поръчвал от е-бей и мога да съдействам за по-тънка цена ако имаш интерес на ЛС или скайп

p.s. лупите са универсални стават за всички модели фарове и автомобили!!
                          Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                          Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                          Alfa Romeo GT 1.8 TS
                          Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                            аз съм така (както и повечето тук) с ксенон в обикновените фарове.

моя е 6000к, но най-добре се получава с 4300к (свети си с дневна светлина и няма голяма разлика от цвета на нормален фар, което за пред катаджиите е предимство )

разликата е огромна, все едно до сега си карал със свещи. Има обаче има две съществени неща:
                            -задължително трябва да минеш на реглаж на фаровете
                            -хубаво е да имаш пръскалки на фаровете (ксенона не се нагрява толкова и през зимата не се топи сняг и лед от стъклото на фара)

няма спор, че най-хубаво е с лупи, така нещата си стават истински и няма да имаш евентуален проблем с катаджии....и най-важното не заслепяваш колите пред теб и срещу теб. Колегата mirchozo e експерт - пиши му ЛС да ти каже кое как става за да не те хранят тук.

Успех! виждам че си фен и искаш колата ти да е перфектна.
                            Благодаря ти много....
                            Ето така се прави, нормално обяснение... без ирония...

Благодаря на всички, в този спор, бяхте много полезни...
                            Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

• Не съм съгласен за заключението 4300К. Аз съм с 6000К и мога да кажа, че този истински бял цвят е доста разбиващ нощем, в дъждовно време. А и в двата сайта, дето съм качил по-горе за да прекратя безмислените караници, специалистите явно са посочили 6000К. И все пак това е мой съвет с който не задължавам никого. И моите крушки (и баласти) са 55W
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

• Забравих да спомена, че съм с чисто нови фарове. Още не съм ги монтирал, на тях ще слагам ксенона....
                                Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

Working...
                                X